Operasjon av nesemuslinger

Hva er nesemuslinger?
Nesemuslinger er benede organer kledd av slimhinne som øker slimhinneoverflaten i nesen. Neseslimhinnen renser luften for støv og fukter luften. Dette er en finstemt prosess og det er ubehagelig (uheldig) å være både for tett og for åpen i nesen. Mange plages med tetthet om natten. 

Inngrepet:
Vi gjør her et inngrep på klinikken for å åpne nesen. Det gis lokalbedøvelse i nesen og med en dobbeltnål med strøm (gir varme) smeltes slimhinnen i nedre nesemusling ned slik at blodtilstrømningen reduseres og evnen til å hovne opp reduseres. Ofte knekkes nesemuslingen litt til siden for å bedre plassen noe mer.

Etter inngrepet:
Etter operasjonen kan det oppstå noe småblødning fra nesen. Det er sjeldent eller aldri vesentlige bivirkninger når tiltaket gjøres skånsomt. Vi anbefaler at den som får dette gjort slapper av hjemme den da
gen inngrepet gjøres, men som oftest er det greit med skole/jobb neste dag. Det må påberegnes at nesen hovner noe innvendig og oppleves som noe for tett den første uken og det er da lov å hjelpe seg litt med avsvellende (Otrivin, liadin...) som er reseptfrie. Alle pasienter skal behandle seg første uken med neseolje på spray. (kjøpes reseptfritt på apotek).

Normalt avtales en kontroll etter ca. 6 uker.