top of page
PRØV.jpg

Operasjon av nesemuslinger

Hva er nesemuslinger?

Nesemuslinger er benede organer kledd av slimhinne som øker slimhinneoverflaten i nesen. Neseslimhinnen renser luften for støv og fukter luften. Dette er en finstemt prosess og det er ubehagelig (uheldig) å være både tett og for åpen i nesen. Mange plages med tetthet om natten. 

Image by Brittany Colette

Inngrepet

Vi gjør et inngrep på vår klinikk for å åpne nesen. Det gis lokalbedøvelse i nesen og med en dobbeltnål med strøm (gir varme) smeltes slimhinnen i nedre nesemusling ned slik at blodstrømningen reduseres og evnen til å hovne opp reduseres. Ofte knekkes nesemuslingen litt til siden for å forbedre plassen. 

Etter inngrepet

Etter operasjonen kan det oppstå noe småblødning fra nesen. Det er sjeldent eller aldri vesentlige bivirkninger når tiltaket gjøres skånsomt. Vi anbefaler at den som får dette gjort slapper av hjemme den dagen inngrepet gjøres, men som oftest er det greit med skole/jobb neste dag. Det må påberegnes at nesen hovner noe innvendig og oppleves som noe for tett den første uken og det er da lov å hjelpe seg litt med avsvellende (Otrivin, Liadin...) som er reseptfrie. Alle pasienter skal bruke neseoljespray (naturpreparat) i 4-6 uker etter inngrepet (reseptfri på apotek).

Normalt avtales det en kontroll etter ca. 6 uker. 


bottom of page